Arcüreggyulladás homeopátiás kezelése

Valódi arcüreggyulladás kialakulására a kisdedkor körüli időszakban, két és három éves kor körül számíthatunk.

Kisebb és nagyobb gyerekeknél is rendkívül fontos a megfelelő orrtisztítás, az alapos orrfújás technikájának elsajátítása, vagy ha ez még nem megy, akkor az orrszívó-porszívó megfelelő használata. Sok szövődménytől menekülhet meg gyermekünk, ha nincs pangó orrváladéka. A homeopátiás kezelés magában vagy az esetlegesen elrendelt antibiotikus kezelés mellett is alkalmazható.

A Stodal szirup száraz, illetve sok köpettel járó, ingerlő köhögés csillapítására ajánlott homeopátiás gyógyszer, amelyet gyermeknek naponta négyszer-ötször kell adni.

Hydrastis canadensis akkor segít, ha a sűrű, sárgás, tapadós orrváladék, nehezen ürül, és a hátsó garatfalra tapad. A betegnél előfordul, hogy hosszas orrfújás vagy orrszívás után reccsenő hanggal szakad fel a nagy mennyiségű váladék. Az orr melegben és éjjel eldugul.

Zöldessárga, sűrű, tapadós orrváladék, dugult orr esetén javallt a Kalium bichromicum, amikor az orrgyöknél fájdalom, az arcüregben pedig egy ponton érzékenység tapasztalható. Hidegben és előre hajolva rosszabbodnak, melegre enyhülnek a beteg gyerek panaszai.

Az egyértelműen gennyes, zöld, nagy mennyiségű, maró orrfolyás esetében Mercurius solubilis segíthet. Erre a szerre jellemző a rossz szagú lehelet, és a lepedékes, a fogak lenyomatát megőrző nyelv, valamint az éjszakai verejtékezés.

Kalium iodatum kell gondolni vizes, maró nátha, orrpír, vagy égő szemkönnyezés észlelésekor. A beteg homloküreg-fájdalma hidegre rosszabbodik.

A szerek kiválasztásában mindig kérje ki orvosa segítségét!