Viszket és fáj

Enyhítsd homeopátiával a rovarcsípés tüneteit. Homeopátiás szerekkel a rovarcsípések megelőzhetők, illetve a csúnyán allergiás vagy elvakart csípés hamarabb gyógyul. 

A homeopátia gazdag tárházában rovarcsípések megelőzésére, illetve a csípés kezelésére alkalmas szert egyaránt találunk. A rovarcsípéseknél a rovar nyála vagy mérge válthat ki allergiás reakciót, amely a csípés helyén viszketést, fájdalmat okoz, a bőr ödémás duzzanatát és kivörösödését idézi elő.

Histaminum az allergiás reakció során felszabaduló és kellemetlen tüneteket okozó hisztamin hatását csökkenti.

Szúnyogcsípés megelőzésére Berberis vulgaris, Ledum palustre alkalmazható, a kullancsok ellen inkább a Sulphur lehet hatásos szer.

A rózsaszínű bőrpírral és ödémás duzzanattal járó méhcsípés esetén legjobban az Apis és az Arnica válik be, hatásukra a duzzanat gyorsan lelohad, és a fájdalom is csökken.

Ha darázs vagy netán lódarázs a tettes, akkor a Vespa a megfelelő szer. Szúnyogcsípésre Apis, Urtica urens, esetleg Staphysagria vagy Berberis vulgaris használható, ez utóbbinál a szúrás körüli kokárdaszerű bőrpír a jellemző.

Pók- vagy hangyacsípés esetén Ledum alkalmazható.

Ha bármely rovarcsípés esetén toxikus reakció lép fel, a csípés helye gyulladt, sötétvöröses-kékes színezetű lesz, akkor szükséges a Lachesist vagy a Tarantulát alkalmazni.

Ha a csípés hirtelen rózsaszínes duzzanattá alakul, akkor Apis mellifica vagy sötétebb piros duzzanat esetén Belladonna ajánlott.

Ha hólyagcsákat látunk a csípés helyén vagy annak környezetében, a Rhus toxicodendront javasoljuk. Amennyiben valakinél a csípést követően légszomj vagy keringési zavar lép fel, azonnal forduljon orvoshoz.

A szerek kiválasztásában mindig kérje ki orvosa segítségét!